Vid regnbågens slut


Intressanta tider, minst sagt, när börsen tar fart nedåt i en malström av oro och ångest. Intressanta tider när en negativ ränta sänks ytterligare till något som rent matematiskt är svårt att ta till sig. Intressanta tider när det ljusnar allt tidigare på morgonen och fågelsången minner om en ny vår med värme, ljus och livsglädje.Med tiden, den tid som redan förspillts, insåg jag vikten i att verkligen optimera de dyrköpta inkomster jag med min livstid bytte till mig.

Att spara pengar är inte tråkigt utan helt livsnödvändigt – för det är dessa slantar som är nyckeln till en frihet, en frihet från tvånget att fortsätta byteshandeln med tid mot pengar. Att spara undan en tiondel av varje månadslön köper mig en hel månads frihet var tionde månad. Ja, eller ännu mera – för att allt handlar inte om att spara utan också om att konsumera mindre, att ta bort de kostnader som inte är viktiga för dig – egentligen.

Att byta en daglig köpkaffe mot ett framtida reseäventyr, en veckotidning mot en weekend i solen med en kär vän och oändliga tv-kanaler mot ett riktigt möte med en människa i ett okänt land – det är faktiskt inte svårt alls att inse vad som kommer att skapa underbara, verkliga minnen.

Alla kan spara. Den som inte tror på det har inte bestämt sig. Har du inga pengar över vid månadens slut så betalar du för något du egentligen inte behöver. Att ta det första steget är helt avgörande för det är först då som din färd mot ekonomisk frihet kan börja. En första tjuga. Sedan en hundring. Inom kort når du en hel femhundralapp. Därifrån är det sedan inte långt alls till de där tio procenten som blir ditt första stora mål.

Som barn läste jag att med fascination om guldkrukan vid regnbågens slut. Denna sägen kan man skoja bort för vi vet ju alla att till regnbågens slut, dit når vi aldrig. Därför får vi se till att fylla vår egen guldkruka, varje dag och varje vecka, tills den innehåller alla våra drömmar. Sedan kan vi stilla och i frid betrakta detta vackra väderfenomen. Hindren är få men möjligheterna oändliga. Börja idag. Börja nu. Våga tro på din förmåga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?
Vid regnbågens slut Vid regnbågens slut Reviewed by Per Penning on måndag, februari 29, 2016 Rating: 5

Inga kommentarer :

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Drivs av Blogger.