Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Förbjudet

Äsch! Funderade igår på att inte spara något denna månad. Pengarna behövs dels till vår fest, dels till trädgårdsarbetet med ny marksten.

Jag läste lite på http://www.hurjagblevrik.se/ idag igen för att motivera mig lite. Gillar skarpt resonemanget som förs om att ALLA kan spara! Något lite iallafall.

Så jag kommer att ligga kvar med 1500 kronor till aktiekontot och 1300 kronor till fondkontot, och så får jag helt enkelt koka ris och ta med mig till jobbet att äta!

Det här är ju bara temporärt. Festen vi ska ha är en engångsföreteelse med nästan 50 gäster. Slutnotan kommer nog att bli runt 10 000 kronor. Och trädgårdsjobbet lika mycket. Så det är klart att det blir ansträngt ett tag.

Kommentarer

  1. Ta ett lån från dig själv. Festen kostar mindre än 12000kr, så investera 1000 kr extra varje månad i 12 månader, så har du betalat tillbaka lånet du tog från dig själv för festen. Med ränta.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg