Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Inkomster och utgifter

Jag för sedan länge kassabok i Excel. Utan uppföljning - en dödssynd har jag insett.
Men, men.. kassaboken har jag och nu är det dax att rannsaka.
Några intressanta saker jag noterat:
  • Räntor på villan är c:a 8 % av totala utgifter
  • Driften också c:a 8 %.
  • Amorteringar 3 % (lite ynkligt)
  • Bilar 20 % !!!
  • Livsmedel 9 %
  • Sparande utgör c:a 4 %

Bilarna är en katastrof. Verkligen. Men just nu ser jag inte riktigt hur man ska göra något åt dem. De behövs i pendlingen eftersom vi bor avigt till.

Amortering och sparande når inte upp till 10 % vilket jag hade hoppats på. För augusti var det dock 11 % men i genomsnitt inte riktigt bra.

Kommentarer

Populära inlägg