Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Semestern är över

Jaha, Kretasemestern är över och allt glider över i vardag. Det vill säga lämning och hämtning av barn, handla, laga mat, skjutsa till aktiviteter, tvätta, städa och inte minst jobba. Men jag är glad ändå - trivs med livet i stort!

Både jag och hustrun har fyllt 40 i år, och vi ska nu ha en fest i oktober för släkt och vänner. Det ser vi fram emot. Men det är inte gratis!

Så ekonomin är lite ansträngd nu. Vi hade 5000 kronor i fickpengar på Kreta, vilka tog slut. Festen kommer nog att sluta på lika mycket - minst. Men skoj ska det bli.

Som lök på laxen så har vi ju ett hus också som vi renoverar på då och då. Och nu har tidpunkten kommit till att lägga marksten för att göra det fint. Och de vet att ta betalt för betong!

Jag har inhandlat s.k. byasten som en kompis ska hjälpa mig att lägga. Och 40 kvadratmeter gick lös på nästan 6000 kronor. Och till det kommer hyra av markvibrator, stenmjöl och fogsand. När det gäller hus kan pengarna verkligen rulla iväg.

Kommentarer

Populära inlägg