Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Aj då - whiplash på börsen

Efter några goda dagar där mina fonder har puttrat på och aktierna har repat på sig så kommer en riktig fredagssmällare igen! Hittills ner 1,16 procent och det lär fortsätta tills stängningsdax.

Nu ska tydligen också sex av de tretton bäst presterande PPM-fonderna tas bort i systemet eftersom för få sparar i dessa fonder. Hmm.. Vad ger det egentligen den genomsnittlige PPM-spararen för betyg? Och vad innebär borttagningen? Att de som idag sparar i dessa fonder tvingas byta dem?

Och orsaken sägs vara att myndigheten ska rensa i 'fonddjungeln'. Äsch, jag vill ha min valfrihet att spara i vadhelst jag önskar, det är vanligt svenskt överförmynderi. Se istället till att vidareutveckla PPM-verktyget på nätet så att det kan ge samma information som jag får t.ex. hos Fondmarknaden.

Kommentarer

 1. hej!
  vill du veta hur man blir ekonomiskt obeoende? läs min blogg:
  http://miljon1.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Vilka fonder är det som de ska ta bort?

  SvaraRadera
 3. Det stod inte i tidningen, tyvärr.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg