Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En målsättning till miljonen

Jag blev inspirerad av Finanskvinnan och Skilling Banco att nu ta tag i mitt sparande och sätta upp ett mål - en miljon kalla!

Jag tror däremot inte att jag kan utmana dessa båda kombatanters mål med att år 2014 ha skrapat ihop ett sexsiffrigt belopp. Nej, jag måste ge det några år till.

Jag sätter målsättningen till att 2017 års utgång nått miljonen. Och med dagens blygsamma sparande betyder detta att jag måste jobba med avkastningen mer.

Kommentarer

 1. hej!
  dags att börja spara till buferten kanske?

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt, Anette! Bufferten är smått blygsam för tillfället. :-D

  SvaraRadera
 3. Kul att motivera varandra! Det handlar nog bara om uthållighet; att inte tröttna på att spara...

  SvaraRadera
 4. hej!
  idag har jag ändrat mina fonder, se min blogg.

  SvaraRadera
 5. hej!
  fonderna är mina ppm fonder.
  kolla gärna in på www.minappmfonder.se

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. här kommer länken till sidan:

  http://www.minappmfonder.se/?gclid=CKHXne-jgY8CFQgvlAod1U8VwA


  kopiera den och klistra in den i adressfönstret och tryck på enter.

  SvaraRadera
 8. Intressant! Verkar prisvärt!

  SvaraRadera
 9. Oj oj - jag vågar inte ens hoppa på den utmaningen... Skulle ta toklång tid för mig/oss, om vi nu inte hade tur på lotteri eller så! :-)

  Blir roligt att följa din väg i alla fall! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg