Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Familjeekonomi

Idag hade Spara och Slösa en livlig diskussion kring familjeekonomin. Spara, det är hustrun. Slösa, det är jag. :-)

Egentligen absurt eftersom jag driver en blogg med inriktning mot ekonomi och hur jag ska bli rik på kosing. Själv ser jag mig som en nykter alkoholist, ungefär. Som får återfall emellanåt.

Jag tycker helt enkelt om att handla! Det ger mig både en kick och ibland ångest, om det är lite större belopp.

Så jag jobbar med den här sidan av mig själv - därav denna blogg. Terapihörnan. :-)


Spara och Slösa diskuterade idag huruvida det gick till att jag inhandlade en crosstrainermaskin för ungefär tvåtusen kronor från hushållskassan (men som jag naturligtvis tänkt betala tillbaka). Aj. Usch. Konfrontation. Lite slokörad nu. :-)

Kommentarer

 1. hej!
  men det är väl ändå en onödig utgift? ut och spring i skogen istället!

  SvaraRadera
 2. Det var i alla fall inga Toblerone:D

  SvaraRadera
 3. Det står en crosstrainer hemma hos oss också :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg