Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Omstuvning och ras

Jag sålde av en hel del fonder under torsdagen förra veckan. Säljordrarna gick igenom under fredagen. Undrar bara när? 1,52% ner under fredagen.

Jag sålde av för att försöka göra min fondportfölj mer stringent. Som det har varit så har jag gott om fonder som överlappar varandra hit och dit, allt enligt Morningstar.

Så snart är jag likvid till c:a 40% på fondkontot. Och nu har jag blivit lite fundersam. Jag vet helt enkelt inte riktigt var jag ska kanalisera dessa pengar. Just i denna stund avser jag att parkera pengarna i Skagen Krona.

Och efter att ha läst den här artikeln så sneglar jag också på min aktieportfölj. Vilken strategi ska jag ha med denna?

Jag har kört enligt Aktiestinsens devis att:

Leta efter bolag med hög direktavkastning.
Leta efter bolag med p/e-tal mellan 5 och 15. Inte mer!
Leta efter bolag med mycket eget kapital per aktie.
Sist men inte minst: Sälj aldrig aktier du köpt!

Enkelt att följa men kanske inte rätt i detta 2000-tal? Men jag är ingen trader och inget för korta affärer heller, den tiden har jag inte att lägga i veckorna. Jag vill gärna kunna känna en viss trygghet i att aktierna inte spårar ur helt.

Kommentarer

 1. hej!
  pratar du vanliga fonder eller ppm?
  det enda jag går på när det gäller ppm är att de har haft hög värdeutveckling under 2007,sådär runt 50-90%.
  några förslag på ppm fonder:

  218297 60% värdeutveckling

  334409 90,4% värdeutveckling

  838383 67% värdeutveckling

  481911 57,3% värdeutveckling

  197632 68,4% värdeutveckling

  SvaraRadera
 2. Så du går på historisk avkastning? Är det så tryggt?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg