Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

PPM? Foten i kläm

Jag vet, jag borde haft..

..bättre koll på mina och hustruns PPM-pengar. Visst - vi gjorde aktiva val en gång. Men sedan inget mer.

Och egentligen så är ju PPM den ultimata pensionsförsäkringen. Jag, som inte är intresserad av att sätta undan till pensionen, kan inte komma åt dessa pengar, de sätts in automatiskt och jag kan dessutom förvalta dem. Och förvaltar jag dem väl blir det mer pension. Slår jag in öppna dörrar? ;-)

Så nu spanade jag in min PPM-historia. En skrämmande sådan.

Avkastningen till dags datum är 63 procent. I år har pengarna ökat med 18 procent, det är bra. Men en usel historik ger alltså inte mer än just 63 procent.

Jag testar minaPPMfonder.se just nu. Men jag har en bekant som är duktig på att förvalta sin PPM så framöver ska jag istället följa hans rådgivning. Han har presterat över 500 procent hittills!

Kommentarer

 1. Var ser du total avkastning? Det visas väl inte hos PPM? Jag kan i alla fall inte hitta det.

  SvaraRadera
 2. Oj, då har han lyckats bra! Skrev just ett inlägg om mina PPM-bravader i dag, känns måttligt kul men ordnar sig nog. :-)

  Fick boken i brevlådan i går - tack så mycket! :-)

  SvaraRadera
 3. Nej, man får räkna fram det själv baserat på vad som inbetalats och värdeutvecklingen.

  Frisk Ekonomi - trevlig läsning!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg