Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

X-ray! Vilken grej!

Nu har jag fluktat på min uppdaterade fondgris på Morningstar. Intressant.


Tyvärr verkar SKAGEN Krona vara en för ny fond för att kunna genomlysasa. Lite synd.


Däremot kan jag se att:


 • Jag har inget aktieinnehav alls i Nordamerika. Helt OK med mig.

 • Jag ligger relativt tungt i Asien, Östeuropa och Afrika. Också i sin ordning nu eftersom jag sänkt min risk totalt sett med en rejäl likvid.

 • Min genomsnittliga förvaltningsavgift ligger på 0,9 %. Tycker jag är rätt OK.

Morningstar. Undrar just vad de syftar på? Är det en spikklubba eller den vackra morgonstjärnan? Efter den senaste tidens brutala nedgång så lutar jag åt det förra. :-)


Kommentarer

 1. hej!
  varför har du inget i kina som har gått så bra?

  SvaraRadera
 2. Tycker du gjort en fin sammanställning! Jag pysslade med min under "Anpassa"-länken; de där strecken som skiljer sparandet från totalsumman till exempel lade jag dit som en extra rad på samma sätt som när man skriver dit fonderna.

  Håller på att läsa Tradingguiden nu..! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg