Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fina fisken

Dottern fick hem paketet med varor från Pandaförsäljningen i dagarna. Så nu håller hon för fullt på med att dela ut dessa och ta emot betalningarna.

Med varje utdelning lämnar hon också en retursedel, så att kunden har möjlighet att byta eller returnera under 10 dagar. En mycket god gest, tycker jag. Undrar om jultidningsförlagen gör detta?

Men vad jag tyckte var RIKTIGT bra var att det på varje retursedel fanns en guide om vilka fiskar man inte bör äta. Denna guide finns också på WWF under rubriken .Fisk till middag?'.

Jag ska alltså framöver med gott samvete köpa hummer, krabba, kravodlad lax, kravmärkt nordhavsräka och sill. På julbordet kommer det däremot att saknas ål. Rödspätta, torsk, tonfisk hälleflundra är det också slut med i vårt hushåll.

Kommentarer

Populära inlägg