Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Telefånkatalogen

I år delas 5,5 miljoner telefonkataloger ut. Rätt onödigt va?

Varje modern människa checkar telnummer via hitta.se eller eniro.se .

Telefonkatalogen belastar miljön på onödigt sätt var det gäller transporter, och papper. (0,7% av Sveriges förbrukning)

Jag rekommenderar att du avbeställer din katalog. Tar 1 minut av din tid och du gör en insats för miljön ! 2007 var det enbart 3500 personer som avbeställde telefonklatalogerna, Låt det bli 1 miljon nästa år.

Länk: http://www.enirosverige.se/se/Sverige/Kontakt/Katalogavbestallning/

Kommentarer

 1. avbeställer också, och jag brukar t.o.m få två (en är riktigt lokal)
  tack för tipset

  SvaraRadera
 2. hej!
  det här har jag och sambon pratat omlänge! tack!
  läs gärna dagens blogg hos mig...

  SvaraRadera
 3. Avbeställt! Papperskatalogen är ju helt meningslös för oss som ändå sitter vid datorn.

  SvaraRadera
 4. Super, små saker som man inte tänker på som ändå kan göra mycket nytta =)

  SvaraRadera
 5. Vad bra, jag visste inte man kan gora det. Nu bor jag ju i London for ogonblicket och jag onskar man kunde gora det har for vi far en ny telefonkatalog tva ganger om aret och hittills har jag da aldrig anvant den.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg