Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ibland lyckas jag

Strålande tider! Jag tänkte att jag skulle göra min blogg fin med ett nytt tema jag hittat. Det slutade istället med att jag tog sönder det mesta av länkar och mina sammanställningar. Så nu är jag tillbaks på ruta ett.

Fick hem delårsrapporten från Industrivärden idag. Med undantaget för Ericsson så tycks det ha gått bra så här långt.

Även Kungsleden skickade ut information om en aktiesplit. Mina få aktier ska delas och jag får 11 kronor och femtio öre utbetalt. Hmm? Extra utdelning? Samtidigt lär aktien gå ner med lika mycket i reda pengar.

Kommentarer

Populära inlägg