Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Inget kul just nu

Månadsslutet närmar sig och det har varit en dyster månad. Har viss bävan inför månadssummeringen. Både fond- och aktiegrisen har slokat med öronen..

Som tur är finns det många bra ekonomibloggar att söka tröst hos. Det finns ett antal jag läser regelbundet, tyvärr ger några av dem mig dåligt samvete eftersom jag inte hinner med att vara tillräckligt på hugget med privatekonomin. Familj och jobb tar massor av tid och helgen kröner vi nu med vinterkräksjukan!

2 nya favoriter är Att sanera en dålig ekonomi och Miss Millionairess - de skriver med glimten i ögat och på ett trisamt sätt.

Detta månadsskiftet ska jag dock igen lägga mig på den planerade sparnivån med 3000 kronor till Aktiegrisen och 2000 kronor till Fondgrisen. Men inte ens det kompenserar månadens dipp!

Mest positivt är att jag eliminerat en kredit som låg och släpade.

Tusan - nu mår sonen dåligt! Iväg...

Kommentarer

 1. Skönt att bli av med en kredit - heja!

  Du har all min sympati angående kräksjukan; det finns få saker som är värre... :-(

  SvaraRadera
 2. Oj! Ett omnamnande! Vad trevligt ;-)

  SvaraRadera
 3. Miss Millionaire! Äras den som äras bör! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg