Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ovärderliga resurser

Alla har vi en dator. Full med foton, filmer och viktiga filer. Själv har jag massor.

Jag har gjort backup på en extra hårddisk som jag har med mig på jobbet. I fall att datorn eller huset brinner opp. Också provat en svensk onlinetjänst, Storegate. Tycker dock att de är för dyra i förhållande till utrymmet jag får samt att deras backupprogramvara är buggig.

Men nu har jag sett ljuset! Företaget Fabrik erbjuder 2 GB gratis utrymme och en mycket bra backupklient. Uppgraderar du kontot till ett 'betalande' konto får du obegränsat utrymme(!). Passar mig mycket bra eftersom jag vill lagra ungefär 200GB.

Backupklienten gör sitt jobb när datorn är idle, de backade filerna finns som en disk i utforskaren där enskilda filer kan hämtas. Trafiken är dessutom krypterad.

Jag betalade 54,45 dollar, c:a 348 kronor med dagens valuta för 1 år. En mycket rimlig kostnad för en tjänst som erbjuder mig så pass mycket.

Kommentarer

  1. Antar att du har externa hårddisken på jobbet jämt, och inte bär den med dig hela tiden? Låter jobbigt annars. Men smart att inte förvara den i hemmet.

    Jag skulle vara lite tveksam till att betala för lagring online, eftersom företaget kanske går i konkurs och då försvinner ju allt. Så har man gjort jobbet att ladda upp för inget.

    Appropå 2gb gratis utrymme har gmail för tillfället 4,6 gb gratis utrymme (vilket ökar hela tiden) så jag mailar viktiga backuper till mig själv hela tiden. Typ skolarbeten och liknande. Har dock en extern också, några 200 gb går ju inte in i mailen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg