Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rebalansera mera

En intressant artikel hos Morningstar om vikten av att vikta (vitsigt!) om sin fondportfölj så att den är fortsatt fördelad enligt sin sparstrategi. Och där föll jag! Sparstrategi?

Jonas Lindmark delar in i tre kategorier; räntefonder, breda fonder och högriskfonder. Hur man väljer att fördela sitt sparande mellan dessa kategorier är upp till var och en men om fördelningen kantrar beroende på varierande tillväxt så ska man rebalansera. Om man har en sparstrategi. Vilket jag ska skaffa mig. Snart.

Kommentarer

Populära inlägg