Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Räntefritt? Vilket påhitt!

Läste artikeln i Sydsvenskan om människor som handlar kapitalvaror så kallat räntefritt. Och som sedan hamnat i skuldfällan för att de antingen inte begripit villkoren eller har försummat sina betalningar.

Räntefritt existerar inte. Någonstans betalar du extra. Antingen via uppläggninsavgifter, aviavgifter eller att du inte betalar en plan och får en smaskig ränta på beloppet som en present.

Men visst är det frestande? Köp idag - betala efter jul. Räntefritt i 6 eller 12 månader. Få en cykel gratis till! Jag har också gjort det!

Men inte mer.. den som är satt i skuld är inte fri! ;-) Åtminstone inte om det handlar om kapitalvaror.

Kommentarer

Populära inlägg