Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Slöseri med tid

Nu är jag lite lätt irriterad över TV4. Igår kväll, lördag, var hela familjen hemma eftersom vi drabbats av den berömda vinterkräksjukan. Trötta efter en lång dag och ungarna i säng, bestämde jag och frugan att vi skulle se på filmen klockan nio på TV4, En andra chans med Nicolas Cage. En dussinrulle, insåg vi, men troligen lagom engagerande för två utslitna föräldrar. Nämnde jag att frugan dessutom har halsfluss?

Baksidan av medaljen är att en 90-minuters film tar 2 timmar och 45 minuter på TV4 eftersom alla upprepade reklamavbrott och en nyhetssändning ska stycka upp filmen i smådelar. Skittråkigt men vi visste förutsättningarna.

Och vi tittade på filmen, närmade oss upplösningen och slutet. Jag förmodar att det är 2-3 minuter kvar på filmen. DÅ klipper de för reklam. Men va faen, tänker vi, avbrott precis nu! Och vad händer? Jo, det kapar filmen för gott och går vidare i programtablån. Någon sömnig TV-tekniker klipper av slutet och kör vidare! Hurra!!!

Vi sitter dock kvar och resonerar som så att de upptäcker snart felet och snabbt klipper tillbaka så vi får se slutet. Men inte då - istället börjar det rulla en remsa på TV:n där de beklagar det hela och att filmen sänds igen den 23 december! Jag kokade nästan över!!

För mig är detta, undantaget reklamen, oförskämt, inkompetent och ett idiotförklarande av sin TV-publik. Det blir aldrig mer en film på TV4 för vår del - no way!

Och när jag ändå är igång så kan jag inte låta bli att nämna reklamavbrotten som också innehåller trailers för kommande program. Jag frågar mig: om jag sitter och tittar på en film - varför ska jag se samma reklam och trailers i varje reklamavbrott. Jag blir bara irriterad.

Jag har gjort det till en av mina principer att inte göra affärer med företag som valt att köpa in reklam inne i filmer och TV-serier. Jag är så förbannad på det att jag skriver upp det!

Dessutom så finns det så lite bra reklam. Nästan all TV-reklam är andefattig, utan humor, pinsam eller allmänt fördummande att titta på. Mitt senaste hatobjekt är reklamen för Arbogapastej eller vad den heter, med 2 idioter som hänger i taket och skivar pastej och en idiot nedanför som ursäktar sig för vad som är upp och ner! Hata!!!! Aldrig på denna jord att jag köper deras mat, oavsett hur god, nyttig eller hur rik den gör mig, så länge de förpestar mitt TV-tittande!

Pust, så ja - dax att gå och äta min hjärtmedicin!

Kommentarer

  1. Jag hörde om det kapade slutet, helt sjukt. Förstår din irritation.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg