Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Summering november 2007

Då var det dax. Huga!

Fonderna har surat en del under månaden. Allt på minus undantaget Indien som krupit upp 1% (Franklin India) respektive 3,1% (Simplicity Indien). Kina har gått sämst, -13,9% (Kaupthing Kina). Men jag är optimist - den senaste veckan har varit riktigt bra uppåt hela linjen. Jag avser inte att lägga om fördelningen.

Fondhönans värde är 104714 kronor. Det är en värdeökning på blygsamma 161 riksdaler. 20000 kronor har tagits ut för att betala en kortfristig skuld. Inköpsvärdet är 98300 kronor.

Aktiehönan har blivit ännu smalare under månaden. 45990 kronor är den värd, minus 2982 kronor. Men det är inga dåliga aktier jag har, så jag bidar tid och direktavkastningens fröjder.

Jag ljög om likvidgrisen. Den lever och har hälsan. 9 kronor finns det där. :-)

Lånen är nu på 1 186 446 kronor. Minus 3548 kronor. Utöver detta har alltså fonduttaget reglerat en skuld på 20000 daler.

Ny balans blir -1 035 733 kronor. Med huset inräknat är balansen 1 107 348 kronor.

Bottom line ger en ändring på -12067 kronor. Fel håll, liksom.

Jag har också räknat ut våra utgifters Måste, Spara och Vill denna månad. De blev inte så bra.

Måste 71% (Max 50%)
Spara 10% (Min 20%)
Vill 15% (Max 30%)

Den senare kan också uttryckas som att "fanken så många räkningar, nu blir det varken spara eller bira!'

Kommentarer

 1. Vad hände med dom sista fyra procenten?

  SvaraRadera
 2. Ja, de hamnar under VILL, förmodar jag. Men de saknas i mitt excelark.. Får nog räkna om..

  SvaraRadera
 3. Huga - ga minus ar ju aldrig skoj. Det ar darfor jag iiiiinte har nagon lust att gora min sammanstallning. Jag far dock ta tag i det i helgen anda. Atminstone ser det inte alls lika illa ut som det gjorde forra veckan vid samma tid ;-)

  SvaraRadera
 4. Det kommer bättre månader - håll ut!! :-)

  SvaraRadera
 5. hej!
  ja, här försvann 3000 till tvbänk, soffbord.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg