Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Summering oktober 2007

Jag kan konstatera att Indien har gått ruskigt bra även under oktober. 12,5 % plus på min Indienfond.

I övrigt kan jag konstatera att oktober överlag slutade på plus. Glädjande.

Fondhönan har ökat på sitt värde med 2723 kronor till 70434 kronor. Jag är fortfarande likvid med 54441 kronor i fondportföljen, men denna kommer att minska för att betala kortfristiga skulder. Måste rycka några fjädrar av hönan för att beta av skulder med ränta.

Aktiehönan tynade bort med -1155 kronor. Matar dock henne med 1500 friska kronor den 4 november. Får se vad det blir för inköp då. Värde 48972 kronor.

Likvidgrisen är död. Vila i frid. Tills vidare.

Lånen har amorterats ned med 3548 kronor till 1189994 riksdaler.

Balansen blir -1016147 kronor. Här ingår kortfristiga skulder som härör till markstensläggningen. Detta är en försämring med 2129 kronor. Samtidigt kostade stenläggningen totalt 17545 kronor - en investering i fastigheten. Att inte räkna med fastigheten i balansen blir därmed fel på flera sätt. Men jag vet fortfarande inget bra sätta att få med den.

Jag har en hemmabryggd kalkyl för att värdera vår fastighet som enbart bygger på en ett år gammal värdering (som alltså är i underkant) och en årlig inflation på 1 %. Jag kör med den så länge. Därmed värderar jag huset till 2141297 kronor! :-)

Med huset inräknat är balansen 1119415 kronor. Rik som en knös! ;-)

Kommentarer

Populära inlägg