Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Upp och ner - ner och upp

Börsen är nervös som en märr på väg till slakt. Idag hittills upp 1,7 procent. Vad händer imorgon, tro?

Fluktuationerna är så pass stora att jag fegar lite i fondaffärerna inför månadskiftet. De tvåtusen jag tänker spara lägger jag därmed i Catella Avkastningsfond - låg risk och god rating. Övriga fonder får ligga kvar som de ligger. Troligen fortsätter jag att spara i denna fond tills nyheter och bloggkollegor ser lite mer positivt på framtiden.

De tretusen som ska sparas i aktier lägger jag troligen i Ratos och Industrivärden. Eventuellt Investor. Jag sneglar nämligen lite på Aktiestinsens innehav. Och dessutom har jag insett att jag inte är någon daytrader av rang. Men jag vill gärna vara med på aktietåget.

Någon som har några synpunkter på de tre ovan nämnda?

Kommentarer

  1. Hoppsan, jag tankte visst tvart om och bestamde mig for att slanga in lite extra jag inte tankt i fonderna...Hahajaja, vi far se hur det gar framat januari!

    SvaraRadera
  2. Hmm.. jag kanske har fel, men jag tänker bygga lite på mer säkra tillgångar tills trenden blir mer tydlig. Men totalt sett är 2007 ett förlustår för mig nu..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg