Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Världsekonomi hettar till

Läste att senast 2015 måste världens samlade utsläpp av växthusgaser börja minska om den globala uppvärmningen ska stanna vid 2 grader.

Och enligt FN:s klimatpanel är priset för att hejda uppvärmningen en minskning av den globala tillväxten med 0,12 procent. Detta i jämförelse med de 20 procent som den brittiska Sternrapporten spår att världsekonomin kommer att krympa om inget görs åt klimatförändringarna.

Man kan ju välja att se det på olika sätt men ändå med samma ansats. Jag väljer att se det ur mina barns prespektiv och framtid - vi måste förändra vår livsstil med ungefär 0,12 procent. Eller så kan man se det strikt egoistiskt - jag vill inte att världsekonomin ska gå i regression för mina fonder och aktiers skull.

Det var Onondagahövdingarnas råd en gång i det västra landet. Indianernas sätt att se på hur man bör bygga ett samhälle: Sådant som inte verkar hålla i sju generationer framåt är inte värt att satsa på. Tänkvärt. Hur många generationer tänker du framåt i dina val?

Kommentarer

Populära inlägg