Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Börsen surar

Jaha - det bidde en tumme, uppenbarligen. Stockholmsbörsen står idag på minus 7 % för 2007. Surt sa räven.

Själv är jag tacksam så här långt att jag inte ligger så hårt på Stockholmsbörsen. Dessutom tycks Simplicity hanterat nedgångarna bra, eftersom min Nordenfond ligger på plus 8 % i år. Den senaste veckan har dock hela portföljen gått minus, undantaget East Capital Ryssland. Simplicity Indien är årets klara stjärna med 92 % upp i år. I reda pengar ligger min fondportfölj upp 10 % - inte överdrivet bra.

Jag är lite ställd kring var jag ska stoppa in kommande månaders sparande framöver. Jag har funderat på en kort räntefond tills vidare, samtidigt är det lite fegt. Har ni en sparplan 2008? Fonder och aktier eller enbart en av de två? Eller i madrassen?

Kommentarer

 1. Min sparplan är att köpa aktier var tredje månad för pengar från bankkontot, så länge börsen går ner eller står still.

  I övrigt satsar jag 1 000 per månad i Skagen Global, HQ Tillväxtmarknadfond och HQ Total A (blandfond), sparar inget på konto.

  SvaraRadera
 2. Intressant - hur mycket köper du aktier för vid varje tillfälle?

  SvaraRadera
 3. Jag kommer nog köpa mycket aktier under 2008, eftersom jag räknar med rea-priser... Kanske också någon tillväxtmarknadsfond, men jag vet inte riktigt ännu.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg