Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En dålig dag är en dyr dag

Ibland så har jag en dålig dag. Och vad är en dålig dag?

Det kan vara det mesta, faktiskt. Om jag har sovit för lite kan det innebära en dålig dag. Om jag har ont i magen, missat ett bra TV-program, haft en svår arbetsdag eller bråkat med ungarna kan ge en dålig dag.

Men det duger inte! Att ha en dålig dag kostar för mycket. Mest illa är det om man vaknar på morgonen och direkt konstaterar att det här blir säkert en dålig dag (det regnar kanske eller så har katten kräkt upp en mus på trappen som jag trampar i på vägen ut). Att låta enskilda händelser som varar en minut upptill ett antal timmar få influera en hel dag? Dåligdaginflation!

Så mitt råd är, och som jag själv försöker följa, att inte förpesta en unik dag i ditt egna unika liv. Fånga upp en deppig tanke innan den hinner få fäste och vänd den till en positiv sådan. Lev ditt liv enligt 'tänk aldrig negativt'. På samma sätt som en negativ fundering skapar en nedåtgående spiral, på samma sätt gör en positiv.

Inte är det enkelt, inte. Vi har olika förutsättningar. Min hustru är en helt igenom positiv kraft som sällan ser något som trist. Själv är jag mer en grubblare och funderare som ibland ser mer i moll än dur. Men samtidigt vet jag att jag HAR ändrat på mitt tankemönster. Det är som att lära sig cykla - i början måste man hålla tungan rätt i mun och ibland faller man av och slår sig. Men efter varje försök blir balansen bättre och bättre.

Och eftersom allt vi upplever är en perception så ter sig snart livet, ja, till och med vädret, bättre och bättre. Och desto positivare du känner dig desto bättre mår du i kropp och själ. Och då inser du snart att varför ska jag ha en enda dålig dag mer i resten av mitt liv?

Kommentarer

 1. hej!
  tycker det är dags för dig att investera i boken "the secret" av Rhonda Byrne.väldigt bra bok som du kan lära dig massor av positivt tänkande av.köp den redan imorgon!!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Titta på detta i 2,5 minut medan du njuter ditt morgonkaffe!!
  http://www.youtube.com/watch?v=L8seTj0i4mY

  / Susanne

  SvaraRadera
 3. När jag snubblandes slår sönder mannens rakvatten i handfatet, trampar hunden på svansen, välter kaffekannan i köket DÅ stannar jag upp - tar mig tid och tittar på filmen och l a n d a r
  :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg