Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En härlig jul

En försvinnande behaglig jul har det varit för mig och min familj. Allt har förflutit i ett behagligt tempo - julfirande, god mat och julklappar. Jag har minsann inte tänkt en enda minut på varken fonder eller pengar. :-)

Det känns bra att vara hemma några dagar tillsammans med fru och barn, ta det lite lugnt och hinna med att umgås utan logistiska snabbmöten (hämta, lämna, handla). Idag torsdag jobbar dock frugan men jag är hemma med barnen och tar det lugnt. Imorgon ska jag dock in och göra en 2007-röj på skrivbord och bland e-posten så att jag efter helgerna är redo för 2008 års utmaningar.

Idag kom också morgontidningen som jag längtat efter. Ingen tidning till frukost är andefattigt för mig. Läste där att januari månad är årets fattigaste månad. Det är kanske inte så svårt att förstå. De flesta fick sin lön den 21 december i år och mycket har väl handlats dagarna före jul och även nu i mellandagarna shoppas det väl friskt. Och då utan en tanke på att nästa lön dröjer 35 dagar eller mer? Lyxfällan julspecial!

Kronofogden kavlar nu upp ärmarna inför 2008. Betalningsföreläggandena bara ökar. Ganska kul är det dock att folk säljer sina oönskade julklappar på nätet, till exempel på Blocket. Det är därför vår familj slutat att köpa julklappar vuxna emellan, om man nu inte hittar något perfekt. Prylar som mottagaren inte vill ha är ett sorgligt slöseri med både pengar och naturresurser.

Nu ska jag betala årets sista räkningar som är barnomsorgen och TV-avgiften. Sedan återstår en flaska mousserande till nyår därefter är det ekonomiska 2007-året över.

December månad ska bli en generalrepetition för Måste, Spara och Vill. En bra träning även om utfallet inte ser lika bra ut. Vår Måste är för tjock helt enkelt. Men jag ser fram emot att göra både ett månadsavslut och ett årsavslut strax efter nyårsklockorna har klämtat färdigt.

Hoppas er jul varit underbar - nu tillönskas ni ett riktigt gott slut 2007.

Kommentarer

 1. mitt "måste" är också alldeles för tjock och lär inte minska så mycket nästa år iaf, men nästa så...
  ha gott

  SvaraRadera
 2. hej!
  vad va det du sa om simplicity indien? den ligger på 100% nu
  *yeeehaaaa*

  SvaraRadera
 3. God fortsättning på dig! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg