Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Inflationen rusar iväg

Inflationstakten har inte varit så hög som nu sedan 1993. Med 3,3 % på årsbasis i skrivande stund så har Riksbankens målsättning på 2 % passerats med råge.

Högre boendekostnader, el och bensin har ökat mest medan det faktiskt blivit billigare att ringa och surfa på internet.

Så om du vill ha en reallöneökning under 2008 så måste du förhandla dig till mer än 3,3 %. Inte lätt för alla, inte för mig heller. Men får jag mindre än så blir jag fattigare.

Kommentarer

 1. Tur att man fick 10% så att man slapp bli fattigare :)

  Som jag har skrivit tidigare, är det relevant att mäta inflationen över en månad eller ett år? Kanske skall man slå ut ett genomsnitt av inflationen över en tre-års period. Troligen kommer inflationen att hållas tillbaka av den svaga Dollarn i framtiden.

  SvaraRadera
 2. För att inte förlora pengar som man har på banke måste man dessutom ha en bankränta på över 4,7% (skatten tar mycket av räntan) för att inteflora pengar. Inte så lätt det heller...

  SvaraRadera
 3. Vad är du intresserad av för resande?

  Inte för att du har frågat men en stor anledning till att jag vill segla är att jag trots min kommande rikedom ;P inte vill tära mer på miljön bland annat. Sedan är det väldigt härligt att bara glida fram med.

  SvaraRadera
 4. Jag lyckades fa en hel del mer an sa sist men sen ar ju inflationen lite granna hogre har ;-)

  SvaraRadera
 5. Tobbe, jag vill gärna se mig om. Fast jag önskar en viss bekvämlighet, så segla tror jag inte passar mig. Heter det tåg, tamp eller rep? ;-)

  Just nu hade jag tyckt det varit roligt att ta Route 66 med bil (fy, ingen tanke på miljön?) eller kanske göra Skottland med sina destillerier. Nya Zeeland är en dröm, sydamerika en annan..

  Att göra av med pengar den vägen är inte så svårt. :-)

  SvaraRadera
 6. jag klarar mig oxå, får minst 6.5%löneökning

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg