Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Kassabok i Open Office

Jag insåg snart att kanske inte alla som vill prova mitt excelark har tillgång till Excel.

Som tur är finns det fria alternativ på internet att ladda ner där mitt ark fungerar utmärkt.

Förstahandsvalet är enligt min mening Open Office - en officesvit med ordbehandling, kalkyl och presentation. Finns att hämta här.

Jag har inte testat, men jag är övertygad om att OpenOffice utan problem kan öppna en eller flera av de versioner jag sparat med i filen.

Kommentarer

 1. Ja, filerna går att öpnna med Open Oficce som förövrigt är ett mycket bra program som jag har använt i många år. Helt gratis är det ju oxå. Är tämlingen "Microsoft-fri" då vi kör Ubuntu (linux) som operativsystem. Även det gratis. Fler borde pröva dessa andra alternativ, i synnerhet om man vill spara pengar :)

  SvaraRadera
 2. Det är sant.
  Testar Ubuntu lite sidan om på en gammal dator. Det fina var att datorn inte kändes gammal längre sen. :-) Tydligen har Ubuntu en något bättre systemoptimering än.. .. windows! ;-)

  Finns det någon motsvarighet till Virtual PC för Ubuntu?

  SvaraRadera
 3. Jodå det finns ett virtuellt PC skalprogram till Ubuntu. De heter Wine och du hittar det om du söker efter uppdateringar och program i Ubuntu. FUnkar för mycket och många saker men inte allt. Är din dator för gammal o trög så kommer det att funka dåligt tyvärr...
  MVH Nils

  SvaraRadera
 4. Tack Nils, det ska undersökas.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg