Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Nya friska PPM-pengar

Nu placeras snart nya pengar på våra PPM-konton. Och är du inte aktiv så läggs de i de fonder du har i din senaste fördelning - för en hel del svenskar i Premiesparfonden som haft en rudimentär utveckling. I år ligger den på minus!

Så före klockan 18 den 6 december måste du göra dina val. Imorgon kväll!! Sedan fryses systemet tills tidigast den 14 december.

Genomsnittsplaceringen per sparare är 4500 kronor. Maximal insättning är cirka 8300 kronor. PPM-spararen har i genomsnitt 52000 kronor på sitt konto, själv har jag drygt det dubbla idag.

Det är dina pengar, det kostar inget att välja fonder eller byta dem. Var aktiv med din pension!

Kommentarer

Populära inlägg