Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Räkningar kan vänta

Enligt Sydsvenskan så ökar antalet betalningsföreläggande explosionsartat. Mellan år 2000 och 2007 har antalet ansökningar om betalningsföreläggande ökat med 69 procent! Och flertalet är obetalda skulder på mindre än 2500 kronor.

Kronofogden tolkar detta som att folk inte har några marginaler och inget sparande alls. Det verkar som om Lyxfällan utan problem kommer att hitta många kandidater för kommande program.

Julhandeln är igång och med den lär det skickas ut fler förelägganden efter årsskiftet.

Hur resonerar folk? Någon som förstår att man tar risken att få betalningsanmärkningar på halsen?

Kommentarer

 1. Det känns som om det är den låga räntan har vaggat in folk i falsk säkerhet om att räntan alltid kommer ligga så lågt. Många har säkerligen haft amorteringsfritt och kännt sig rika och börjat leva närmare och närmare gränsen. Själv försöker jag hitta balans mellan aktiesparande, amortering och buffertkonto.

  SvaraRadera
 2. hej!
  läs min blogg och speciellt inlägget "hur tänker folk?"
  kolla in länkarna där, man häpnar!
  folk som ligger BACK?? 11.000 per månad???

  SvaraRadera
 3. Detta är nästan än värre. Antalet skuldsaneringsärenden hos kronefodgden är upp 100% jämfört med förra året.

  När kommer lånekrisen till Sverige?

  SvaraRadera
 4. http://kronofogden.se/nyheterpressrum/pressrummet/pressmeddelanden/2007/pressmeddelanden/20071210kraftigokningavskuldsaneringen.5.19b9f599116a9e8ef368000199.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg