Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Säljer fonder - köper skidskolan

Idag väljer jag att sälja mina 2 HQ fonder. Dessa pengar ska jag handla aktier för.
HQ Total A säljer jag för den har haft en ganska svag utveckling under året, 5,6%. HQ Tillväxtmarknader säljer jag för att vikta ner mig en aning i Asien. Jag gör en reavinst på c:a 3600 kronor för 2007.

Jag har bestämt mig att att investera i Skistar. Vi reser till Trysil nästa år för en skidsemester och efter ett snabbt överslag så sparar vi 1300 kronor på att äga 200 aktier och därmed få 15% rabatt på skidskola, skidor och liftkort.

Utdelningen blir troligen 4,50 kr per aktie vilket ger ytterligare 900 kr på 200 aktier.

Jag tror att svensk/norsk skidåkning har tiden för sig. Turister från Kina och regn i alperna gör nog sitt. Jag tackar Finansmamman för alla fina inlägg om Skistar.

Kommentarer

  1. Det låter som en bra investering!

    En gång i tiden hade jag aktier i ett datorföretag i Stockholm, som gav mig 5% rabatt på alla köp. Tyvärr gick de i konkurs, så det landade på minus för min del...

    SvaraRadera
  2. Usch nej - konkurser vill man inte veta av. Förhoppningsvis ingen risk med Skistar för tillfället.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg