Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Smaklig ström

Skandia har ett trevligt magasin de skickar ut till sina kunder som heter Smart Ekonomi. I denna finns ofta intressanta och läsvärda artiklar.

I senaste numret finns det en intervju med Staffan Krook som är VD för God El, elbolaget som ger sin utdelning till välgörande ändamål. Kunderna kan välja mellan Rädda barnen, SOS-barnbyar eller Stockholms stadsmission. En miljöorganisation är också på väg in.

Stefan Krook läste Dalai Lamas bok 'Lycka'. Jag råkar ha den i bokhyllan, så den tänker jag läsa i julhelgerna. Tesen är att livet går ut på att maximera sin och andras lycka. Det låter ju prima?

Stefan Krook bestämde sig för att hjälpa andra utifrån sina förutsättningar som entreprenör. Och startade God El.

God El har idag närmare 60000 kunder som så klart vill att så mycket pengar som möjligt går till välgörenhet. Därför genomsyrar sparsamhet bolaget - lönerna är under marknadsgenomsnittet.

Själv har vi ett fast avtal som går ut 2008 - och då byter vi till God El!

Kommentarer

Populära inlägg