Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

SMS-lån borde legaliseras bort

SMS-lån är i mina ögon ett gissel och nära på en bedräglig verksamhet.

Att ge en kredit via ett SMS borde inte få förekomma, helt enkelt. Det är på tok för lättillgängligt. Jag skulle bra gärna vilja se hur företagen bakom denna verksamhet ser till att få sina pengar in från låntagarna - hur stor procent av lånen går till delgivning?

Nej, dra undan mattan för dem bara. Många ungdomar har ingen ekonomisk koll, men de behöver nödvändigtvis inte lära sig det via kronofogden.

Kommentarer

 1. Kommer så väl ihåg första gången jag fick erbjudande om att låna pengar från GE-Money Capital på posten 1989. Jag blev chockad. Rev bort all identifikation till mig, knölade ner allt i svarskuvertet med kommentaren: Den dagen jag behöver låna pengar vänder jag mig inte till någon som uppträder som en bokklubb. Varför ska man låna pengar av någon som funkar som fröken Ur?? Håller med dig helt och hållet!
  Gott slut och Gott Nytt!
  /susannejohansson.wordpress.com

  SvaraRadera
 2. Kul att du tittade hit! Tack för din kommentar. :-)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg