Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ungdomar i Lyxfällan

Kvällens program var huvudet på spiken när det gäller lättillgängliga krediter och ungt enfald.
Visst, man kan självfallet racka ner på de båda ungdomarna och deras leverne med ny, fin lägenhet, ny bil och nya möbler. Men jag tycker att det inte enbart är deras fel. Hur kan det vara så enkelt att belåna sig upp över öronen? Har inte långivarna något ansvar? En billackerare och en tidningsutdelare som har krediter på över sexhundra tusen kronor?

Jag säger som jag sagt tidigare - jag hade också kunnat trilla dit när jag var ung och dum. Ekonomiskt korkad var jag men som tur var fanns det inga SMS-lån och räntefria köp på den tiden.

Hur många fler än de två i Lyxfällan finns det där ute?

Kommentarer

  1. Tyvärr alldeles för många. Jag förstår inte att man inte lär sig grundläggande ekonomisk intelligens i grundskolan...

    Det ser inte ljust ut ditåt vi är på väg som det är idag... :|

    SvaraRadera
  2. vi får väl tävla med varann då om att hålla våra nästa års planer, trevlig helg
    http://ekonomisanering.blogspot

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg