Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Doktor Bombay

Att Indien har varit en lyckad satsning under 2007 har ju knappast passerat obemärkt. Simplicity Indien som är en av mina 2 Indienfonder drog iväg till drygt 100 procent upp. Girig som jag är önskar jag nu att jag haft ännu lite mer i den fonden.

När en fond drar iväg på detta sätt får jag lätt lite kalla fötter. Men även om den nu uppnådda farten inte lär hålla i sig så spår prognosmakare (släkt med regnmakare?) en uppgång på minst 15 procent för 2008.

Jag kommer att fortsätta att investera i Indien eftersom jag tror att detta är en bra investering även på längre sikt. Troligen blir det Simplicity även framöver till stor del.

Kommentarer

 1. lämnar över ett glas whisky då

  SvaraRadera
 2. Och jag undrar varför sjuttsingen jag inte alls gett mig in på någon sådan marknad..! ;-)

  SvaraRadera
 3. Frisk ekonomi, inte är Indien för sent. :)

  SvaraRadera
 4. Som Frisk Ekonomi - fankens att jag inte satsade pa Indien for 1 ar sedan! Naja, som du sager, det ar inte forsent annu sa vi far se.

  SvaraRadera
 5. Om du investerar i Indien nu så sätt horisonten till minst 5 år, så tror jag att detta är en utmärkt investering. :)

  SvaraRadera
 6. Hej Per!

  Varför tror du Indien och Simplicity går ner just nu?

  När tror du att det vänder?

  Vämliga hälsningar
  Anders Branderud

  SvaraRadera
 7. Hej Anders,
  jag vågar faktiskt inte svara på när det vänder, det mesta går ju ner just nu. Kan dock konstatera att Simplicity Indien stått emot ganska bra i nedgången sedan årsskiftet, -6,7%. På 3 år är det fortfarande över 200% upp, så jag tror det i sig är en korrigering. På 5-10 års sikt anser jag att Indien är en utmärkt investering.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg