Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En dikt en dag som denna

Kan inte låta bli. Den här sköna text av Karin Boye är verkligen skriven för mig (och dig?), eftersom jag blir uttråkad snabbare än snabbt. Hade pengarna funnits idag hade jag börjat planera för resor världen över.

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr

Kommentarer

 1. det var en målande dikt, precis så är det. vill oxå till utlandet minst 5 ggr om året.

  SvaraRadera
 2. Hoppas inte du har missat den tonsatta versionen av stockholmsgruppen FJK. Väldigt fin.

  Tror det var Anders Berglund som tonsatte den.

  Även Härnösands-bandet Hon, Du & Jag har gjort en cover på den.

  SvaraRadera
 3. Ander Forslund heter han ju för tusan. Fel av mig.

  SvaraRadera
 4. Anders Forslund? Det ska jag leta efter. Tack för tipset! :)

  Vänd trenden? Måste läsa! :)

  SvaraRadera
 5. Roligt om du vill följa min blogg!

  Om du inte hittar "FJK - I rörelse" eller "Hon, du & Jag - I rörelse" så kan jag fixa dom åt dig om du vill. Har plattorna.

  SvaraRadera
 6. Menar du det? Jag lyckas inte hitta någon skiva på nätet med det namnet. Jag betalar gärna för lite bra musik.

  SvaraRadera
 7. Äsch Herr Penning. Om det bara är dom två låtarna så fixar vi det enkelt bakom kulisserna helt avgiftsfritt =)

  Maila mig din e-mailadress till vandtrenden@gmail.com så ska jag se till att båda låtarna mystiskt landar hos dig inom kort.

  SvaraRadera
 8. Stort tack! :)
  Du kan maila mig på per@perpenning.se. Kanske en i taget, vet inte vad mailservern säger?

  SvaraRadera
 9. Du har mail! Använde skickafilen.se så du får inte filerna direkt utan en länk att ladda ner dom på. Så slipper din mailserver svettas också ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg