Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fingret från din bank

Kvällens Uppdrag granskning var hett sprängstoff för alla banker och inte minst deras kunder! Även Sydsvenskan tar upp ämnet.

Kort handlade programmet om hur storbankerna, med Nordea och Swedbank i spetsen, duperar sina kunder genom att jämföra sina fonder med index som inte är relevanta att jämföra med. Genom att jämföra sin egen fond med avkastningen inkluderad med ett index där avkastningen skalats bort så slår man sig för bröstet och fastslår att 'våra fonder slår index'. Halleluja - skåden ljuset!

Jag har länge varit skeptisk till storbankernas förmåga att förvalta till ett rimligt pris, speciellt med tanke på att flera banker har indexfonder med rejäla avgifter. Men detta var riktigt magstarkt, tycker jag. Rent lurendrejeri.

Bankerna stjäler våra pengar via höga avgifter, bankerna lurar oss att köpa deras fonder med falska jämförelsetal och dessutom får vi sällan någon ränta alls på våra pengar. Förolämpa oss lite till, bara.

Kommentarer

 1. Ja, som att fördumma alla sina kunder, fy skam!!!

  =)

  SvaraRadera
 2. Direkt ägande av aktier är således bättre?

  Carolus

  SvaraRadera
 3. Ja, jag ger snart tusan i fonderna och köper aktier. :)

  SvaraRadera
 4. Jag är skeptiskt till fondsparande överhuvudtaget. Tyvärr har jag satsat en stor del av mitt sparande i sånt när jag var yngre och dummare.

  SvaraRadera
 5. En fördel med fonder är väl att man kommer åt utländska marknader på ett enklare sätt?

  Sedan är ju frågan hur mycket man är villig att betala för det...

  Carolus (som har en del fonder, trots allt)

  SvaraRadera
 6. Ja, det är verkligen fult. :-( Måste nog börja ta tag i aktieinköp vad det lider, blir sur när jag ser sådant fulspel från bankerna!

  SvaraRadera
 7. Carolus - Ja, det är det bästa argumentet jag kommer på, jag med.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg