Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

God fortsättning med en Utgiftsbok

Så, då har vi lagt 2007 bakom oss och trätt in i ett nytt, fräscht, orört år. Hoppas att ert nyårsfirande var till belåtenhet? Jag vill iallafall önska er alla en god fortsättning på det nya året!

Jag ska nu själv inleda med en ny god vana - föra utgiftsbok. Och jag har tagit fram en dylik för Excel. Vill ni titta på den eller kanske använda den, så hämta den här.Den här versionen är för Excel 2007 endast, behöver ni en annan version så ropa! :-)
Jag har endast lagt till januari och februari med några demovärden.

Årets första kostnad ska nu bokföras av mig. Pizza för 321 riksdaler! Gott så här på nyårsdagen!

Kommentarer

 1. gomorron, klart du alltid är välkommen på mina kalajs, men nästa gång får du ta med egen sprit för nu ska jag bli sparsam
  ska kolla din utgiftsbok och se om den kan hjälpa mig på vägen

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Här hemma är extremt imponerade över den illustrativa excelhanteringen med staplar i färg! :-)

  Bra uppställning med kategoriseringen. Jag tror att jag får lov att förfina min egen excelhantering endel *hihi*.

  SvaraRadera
 3. Ja, de här nya färgstaplarna är riktigt skojiga och illustrativa. Hoppas att OpenOffice snart tar efter dem.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg