Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hur investera 2008?

Eftersom jag haft mina funderingar och tvivel kring hur en klok investeringsplan för det nya året bör se ut är det ju glädjande att läsa att AMF Pension ser ljust på framtiden.

Jag investerar både i aktier och i fonder och bland de senare har mina Indieninvesteringar visat sig vara utmärkta. Däremot så sneglar jag en aning även på 'så kallade' miljöfonder. Att spara, liksom alla andra aktiviteter i samhället, bör enligt min mening innehålla ett ansvar. Därför är jag intresserad av företag som inriktar sig på miljöproblem, förnyelsebara råvaror och energi, miljöteknik och så vidare. Så i år så ska denna komponent med i portföljen.

Så jag önskar så klart tips, de är alltid välkomna. För stunden ligger funderingar på Merill Lynch New Energy, Pictet Water eller något ur SAM:s utbud. Vad tror ni?

Kommentarer

  1. Jag har MLIIF New Energy Fund, så den tror jag på!

    //KM

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, den ska jag kika mer på! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg