Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Trygg information

Hur är det med säkerhetskopieringen av dina filer på datorn? Har du någon?

Jag vill tipsa om ett gratis (ja - gratis!) verktyg från Microsoft som heter SyncToy. Verktyget är inte ett backupprogram, utan ett synkroniseringsprogram. Jag använder verktyget så att jag har en hårddisk i datorn där jag arbetar med filerna. SyncToy kopierar sedan regelbundet filerna till en annan hårddisk. Brinner en disk upp så har jag en kopia kvar. SyncToy har också en del andra finesser, så som att den kan behålla filer i kopian om du raderar orginalet.Jag kombinerar sedan SyncToy med en internetbackup som arbetar i bakgrunden. All min data lagras hos min leverantör av tjänsten, och om det riktigt går åt skogen (min dator brinner upp eller blir stulen) kan jag ladda ner informationen igen.

Kommentarer

  1. WOW, vad bra!!! DET måste jag prova. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Skönt att se att fler bryr sig om att säkerhetskopiera! :)
    Glöm bara inte att det bara var ett par dagar sedan Telia råkade "fiddla" bort 30 dagars mail för sina kunder.
    Bränn en DVD då och då också och stoppa i ett bankfack för att vara riktigt säker, inte för att jag gör det själv, men om man vill vara riktigt säker går det nog åt :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg