Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Känn på den, CSN!

Idag fick jag och hustrun våra utlåtanden från CSN. Hur mycket skuld vi har, hur mycket ränta och avgifter de påfört och hur lite vi har amorterat.

Jag tycker om att blunda för att studielånen är en skuld. Vilket de de facto är. Suck.

Mitt utgående skuld för 2007 är 166061 kronor. Hustrun har 270508 kronor. Visserligen 13683 kronor mindre än för ett år sedan men fortfarande rejäla belopp.

Jag tillförde nu en kalkyl i mitt excelark kring ovan. En schablonberäkning gav att jag personligen är skuldfri vid 55 års ålder. Samma år jag tänkte dra mig tillbaka!

Samma tur har inte hustrun som fortsätter att betala tills pensionen; 65 år då skulden avskrivs.

Hur solidarisk ska man vara? ;)

Kommentarer

 1. Å, spännande, då kan jag vänta mig samma besked inom kort. Vad gäller solidariteten tror jag att om du betalar av din skuld först och sedan hjälper frugan att betala av sin, borde det ju gå snabbare än att hon är klar vid 65, inte sant? Det är mitt tips i alla fall! :)

  SvaraRadera
 2. Jag fick också mitt besked från CSN häromdagen. 286 446 är väl inte direkt en sifferkombination man vill se därpå... Fast jag lever i min egen lilla värld och låtsas inte riktigt om att CSN-lånet finns. Det försvinner pengar från mitt konto varje månad men jag väljer att inte märka det. :)

  SvaraRadera
 3. Hehe! Nä, det gäller att blunda. Syns inte - finns inte. :)

  SvaraRadera
 4. 24000:- kvar vid 26års ålder!
  Skall köra på och bli av med allt detta året. Sambon ligger dock inte lika bra till med uppåt 160k, skall dock hjälpa henne med hennes också när mitt är borta.

  Skuldfri hade inte suttit helt fel

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg