Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Livsinvestering

Nu har ju jag inte någon familjegård att sälja så som kvinnan i artikeln, men det är intressant att människor trots allt vågar ta rejäla kliv för att i fundamentet förändra sin tillvaro. Jag gillar tanken.

Jag tar mig friheten att referera från artikeln, det är sannerligen tänkvärt.

Sju steg – så kommer du i gång med din egen drömplan

Steg 1
Ta en stund för dig själv och försök att drömma fritt om allt du skulle vilja ha i livet. Fastna inte i att du ska veta hur det skall gå till, det handlar om din kreativitet.

Steg 2
Skriv en lista på de fem mål som inspirerar dig mest.

Steg 3
Ge dig själv energi genom att ta ut segern i förskott. Skriv en liten förklaring för varje mål, hur du kommer att må när du uppfyllt dem.

Steg 4
Skapa konkreta delmål för varje kvartal så att du vet när du är på rätt spår.

Steg 5
Tänk fritt och skapa en plan för hur det skulle kunna gå till. Ta hjälp från någon som gjort det du vill göra och låna det som verkade funka för dem.

Steg 6
Sätt i gång med en gång så att du får lite extra vind i seglen.

Steg 7
Avsluta varje kväll med att skriva ned vad som skulle föra dig närmare dina mål om du gjorde det i morgon. Börja sedan nästa dag med att göra just det innan du börjar göra saker för andra.

Jag tror att jag ska ta och göra ett försök med de sju stegen ovan.

Kommentarer

  1. Jag sag ocksa denna artikeln, visst later det bra?! Sen som sagt ar det ju inte alla som har en familjegard att salja men det kan ju inte vara fel att testa raden for att se om de fungerar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg