Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Mindre fast fler sedlar i plånboken

Vi blir rikare i år. Iallafall om vi jobbar. Och bäst är att bo i hyresrätt.

Så det blir några hundralappar till i plånboken. Men samtidigt har vi ett inflationsläge en bra bit över Riksbankens mål. Och prognosen för 2008 är inte heller den i linje med målsättningen på max 2% i inflation. Högre mat- och energipriser är de som leder inflationståget.

Äta bör man annars dör man. Men det blir väl till att syna prislapparna lite extra i sömmarna framöver.

För oss som pendlar med bil blir det dyrare. Redan igår när jag tankade så baxnade jag över att priset var över 12 kronor per liter. Jag är egentligen väldigt ambivalent när det gäller just bensinpriset eftersom jag gärna vill vara en miljömedveten person. Men det enda jag kan se just nu som en bidragande åtgärd är att flytta närmre jobbet. Vi har redan snåla bilar men vi bor lite avigt till - inga bussar eller tåg i närheten.

Jag skulle lätt kunna planera mitt jobb på ett sådant sätt att jag skulle kunna jobba hemifrån 2 dagar per vecka. Det får kanske bli en sorts mission för 2008. Till gagn både för min plånbok och miljön.

Kommentarer

Populära inlägg