Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Pendling till döds

Satt och gjorde en intressant kalkyl igår. Kring att pendla med bil.

Jag och hustrun pendlar med varsin bil varje dag till jobbet. Varför tänker jag inte ens förklara, utan jag håller mig enbart till kalkylen. Förklarar mig en annan dag. ;-)

Jag kör 8 mil varje dag och frugan 6 mil. Summa sumarum 14 milsingar. Detta blir ungefär 3700 mil om året. Det blir en rejäl slant i pendlingskostnad. Men det jag finner mest intressant är TIDEN. Min tid till och från jobbet varje dag ligger på 70 minuter. På året ungefär 310 timmar. 12 hela dygn!

Genom att sälja huset och flytta 1 mil närmare våra jobb (till byn där våra barn går i skolan) skulle jag årligen spara nästan 90 timmar i bilen om året. I arbetstid är det mer än hela 2 veckor! Reskostnad och boendekostnad hade nog gått jämnt ut men att spara så mycket tid.. det hade varit något!

Kommentarer

 1. Ja, det var något att tänka på...

  Tid är ju bland det viktigaste man har i sitt familjeliv, så visst vore det bra om ni kunde få ned pendlingstiden. Blir alldeles matt av att läsa hur mycket ni sitter i bilen; jag och maken har turen att ta oss till jobbet på 20 minuter ungefär.

  Ni kan inte sälja och flytta då..?! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jo, vi funderar kring det. Men det gäller att hitta något nytt som passar. Jag vill inte ha fler renoveringsobjekt.. ..som.. ..tar.. tid! :-)

  Oljepriset har ju slagit nytt rekord så det börjar bli allt mer allvar i frågan.

  SvaraRadera
 3. Jag vet vad du menar, jag pendlar 45-50 min enkel resa till mitt jobb. Men, jag tänker att det är bättre att bo där man har sitt sociala liv istället för att bo för jobbet skull.

  SvaraRadera
 4. Helt klart, Anna, är det också en nog så viktig sak att beakta. Både det egna och barnens välmående spelar stor roll. Att flytta är ingen lättvindig aktivitet.

  SvaraRadera
 5. Tänk på att det kan vara bra med lite tid för sig själv, speciellt när man har både fru och barn... På morgonen kan det vara bra att tänka igenom dagen och på kvällen kan det vara bra att varva ner, lyssna på favorit skivan eller farvorit talboken...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg