Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Pensionspengar i vila

Jag har en slant i en fondförsäkring som en tidigare arbetsgivare betalat in. Dum som jag varit har jag inte tittat till den alls under åren. Men nu var det dags!

Efter en ganska blygsam avkastning under de senaste åtta åren så bytte jag idag fonderna i den till en portfölj som innehåller enbart aktiefonder och innebär 20% Sverige och 80% utland:

Sverige
SGF/Enter, Swedish Equity 16%
Lannebo Småbolag 4%

Nordamerika
SGF/GAMCO, US All Cap Value 10%
SGF/Wellington, US Large Cap Growth 14%
Merrill Lynch US Basic Value 7%

Europa
SGF/Goldman Sach European Equity 23%
Fidelity, European Aggressive 7%

Japan
SGF/JP Morgan, Japanese Equity 6%

Asien ex. Japan
SGF/First State, Pacific Equity 5%

Tillväxtmarknader
Morgan Stanley, Emerging Markets 8%

Vad tror ni om denna fördelning på mer än 10 års sikt?

Kommentarer

 1. Jag tror du gjort rätt. Kanske inte alla valen är de jag skulle ta. Men jag får så dåligt samvete för du har ju gjort något jag sagt åt mig själv att göra i många år nu. Får nog ta och skärpa till mig! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, inte är det fel i att få eld i baken av att läsa bloggar. :)

  SvaraRadera
 3. 8% emerging markets? Väldigt lite. Själv har jag ca 80% i denna del:)

  SvaraRadera
 4. Hej anonym, hur ser din fördelning ut? :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg