Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Pensionsspara är dumt

Att pensionsspara är inte något vettigt att göra - för många svenskar. Annika Creutzer skriver en bra artikel kring detta i Privata affärer.

Försäkringsbolagens mustiga reklamkampanjer kring att vi måste spara mer till pensionen är inget annat än marknadsföring. Köp vår produkt så att vi tjänar mer!

Annika rekommenderar istället att börja i en annan ände. Det vill säga premiepension och tjänstepension - sådana pengar som arbetsgivaren betalar in som du själva förvaltar. Aktiva val här är väsentligt för din framtida pension.

Därefter är det dax att jobba med sina lån. Se till att amortera bort dina bostadslån före pension hellre än att pensionsspara småbelopp som äts upp av avgifter.

Överskuggande allt annat är att se till sin hälsa - annars orkar du varken jobba, hantera dina placeringar eller att bli ekonomiskt oberoende.

Kommentarer

 1. va du sliter vid din stackars dator (ler)
  ha en trevlig helg nu

  SvaraRadera
 2. Den artikeln ska jag allt ta och läsa lite senare. Det lät intressant och vettigt och jag står ju just nu i valet och kvalet i och med nya kollektivavtalade pensionsplanen.

  SvaraRadera
 3. hej
  är ny här och kollar runt bland bloggar, du har en trevlig sådan
  http://meraslantar.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Jösses! Här är man borta i några dagar och du har skrivit så att fingrarna blöder! Och armarna. Och huvudet... :) Älskar den animeringen :) Nu måste jag läsa ifatt lite!

  SvaraRadera
 5. Det där låter mycket vettigt! Särskilt gillar jag tanken på att se till hälsan också. Helheter! Angåene pensionssparande ... det har jag undvikit hittills eftersom jag inte gillar villkoren att binda pengar på det sättet. Ett tu tre ändras regler, för att inte tala om avgifter såklart, och så försvinner ens pengar. Men ... för att kunna ta en inkomstbortfallsförsäkring, vid sjukdom, var jag _tvungen_ att börja pensionsspara. Måste nog kolla upp det där igen för det irriterar mig mycket.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg