Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Skilj dig men med förnuft

Det är dyrt att skilja sig. Det anar nog de flesta, men nu finns det en uträknad prislapp också att frottera sig med. En miljon fyrahundra tusen kronor kostar det.

Självfallet finns det säkert många människor, inte minst kvinnor, som säkert hade betalt mer därtill för att komma ur förhållanden som är destruktiva. Likväl finns det många som skiljer sig vind för våg. Att inte kunna kompromissa i ett förhållande brukar vara en vanlig orsak?

Finns det barn i ett förhållande finns det ytterligare anledningar att tänka sig för både en och två gånger. Då är det fler än de tu som kommer att få betala ett pris.

Kommunerna är skyldiga att tillhandhålla familjerådgivning. Kan ni inte diskutera era problem lugnt och sakligt är detta en väg att gå. Jag är övertygad om att kvinnor och män ofta tänker så olika att en tredje part är lösningen.

En av mina favoriter i bloggsvängen är Från kaos till koll? som har en hel del erfarenhet i ämnet.

Kommentarer

 1. Tack vännen, du är min favorit =) Såå spännande att läsa alla dina nya inlägg och KUL att du skriver ofta!

  Ja, som du säkert läst ut ur min blogg så gjorde vi allt och lite till innan beslutet togs, sörjer det fortfarande och det är TRIST när det verkligen inte GÅR, trots att man VILL så gärna rädda det. Obegripligt kanske det låter, man måste kanske varit med hela vägen för att förstå RIKTIGT varför det inte gick. Ibland förstår jag inte själv, men om läkarna hade rätt om min fd, och hans ev. diagnos, så har jag lättare att ACCEPTERA om inte annat.

  SvaraRadera
 2. Oh, tack! Det glädjer mig! :)

  SvaraRadera
 3. Ni (du) tycks ha gjort allt man kan begära. Som du säger - inte världens all empati kan ge förståelse för vad ni gått igenom.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg