Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Skilj dig men med förnuft

Det är dyrt att skilja sig. Det anar nog de flesta, men nu finns det en uträknad prislapp också att frottera sig med. En miljon fyrahundra tusen kronor kostar det.

Självfallet finns det säkert många människor, inte minst kvinnor, som säkert hade betalt mer därtill för att komma ur förhållanden som är destruktiva. Likväl finns det många som skiljer sig vind för våg. Att inte kunna kompromissa i ett förhållande brukar vara en vanlig orsak?

Finns det barn i ett förhållande finns det ytterligare anledningar att tänka sig för både en och två gånger. Då är det fler än de tu som kommer att få betala ett pris.

Kommunerna är skyldiga att tillhandhålla familjerådgivning. Kan ni inte diskutera era problem lugnt och sakligt är detta en väg att gå. Jag är övertygad om att kvinnor och män ofta tänker så olika att en tredje part är lösningen.

En av mina favoriter i bloggsvängen är Från kaos till koll? som har en hel del erfarenhet i ämnet.

Kommentarer

 1. Tack vännen, du är min favorit =) Såå spännande att läsa alla dina nya inlägg och KUL att du skriver ofta!

  Ja, som du säkert läst ut ur min blogg så gjorde vi allt och lite till innan beslutet togs, sörjer det fortfarande och det är TRIST när det verkligen inte GÅR, trots att man VILL så gärna rädda det. Obegripligt kanske det låter, man måste kanske varit med hela vägen för att förstå RIKTIGT varför det inte gick. Ibland förstår jag inte själv, men om läkarna hade rätt om min fd, och hans ev. diagnos, så har jag lättare att ACCEPTERA om inte annat.

  SvaraRadera
 2. Oh, tack! Det glädjer mig! :)

  SvaraRadera
 3. Ni (du) tycks ha gjort allt man kan begära. Som du säger - inte världens all empati kan ge förståelse för vad ni gått igenom.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg