Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Spara din skatt, min skatt

Årets nya spännande privatekonomiska förändringar från högre makt är flera. Lägre inkomstskatt är en av de viktigare. Och den kommer alla i samhället till del. Löntagare, pensionärer, arbetslösa - alla får en lägre skatt. Naturligtvis blir sänkningen störst för höginkomsttagare, vilket är fullt rimligt med vår progressiva skatteskala.

Lägre skatt är samhällsekonomiskt positivt på många sätt, men jag tänker inte slå in några öppna dörrar. Däremot tål det att tänkas på i ett privatekonomiskt perspektiv vad de välkomna slantarna ska användas till?

Jag förmodar att många kommer att konsumera upp det hela och det är ju inte fel. Det håller ju hjulen snurrande. Själv tänker jag spara minst 25%, allt enligt min sparplan. Blir det mer är det ju bara bra. Men familjen Penning behöver nya soffor också! :-)

Andra intressanta förändringar är bl.a. höjt reseavdrag, lägre fastighetsskatt och billigare vin. Vad sägs om det senare, kära ekonomisanering? ;-)

Kommentarer

  1. tycker jag låter som en utmärkt idé av vår kära regering, ler sött

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg