Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Tvätta rätt inte lätt

Neeej, tusan också!

Jag lyckades att tvätta hustruns fina ulltröja idag på 40 grader. Aj, aj, hon blev inte glad. Inte jag heller. Nu passar tröjan dottern istället och jag får skriva 'Rosor' i utgiftskolumnen.

Kommentarer

 1. Hihi - hoppsan sa! Min pojkvan gjorde nagot liknande en gang dahan tvattade mina nya klader tillsammans med en PENNA! Det blev dyrt for honom i slutandan...

  SvaraRadera
 2. Hihi, och ooops. Jag har för LÄNGE sedan genomskådat er män, hahaa. Fast du kör inte med "råkade-stoppa-röda-strumpan-i-vittvätten-trickset"
  Du tar "ulltröjan-i-40-grader" istället, hihi. Påhittigt =)
  Hoppas hon uppskattar blommorna i alla fall =)

  SvaraRadera
 3. Rosor? Jag skulle hellre velat ha en ny ulltröja. :) Men du, sånt där händer väl alla. Hoppas hon inte blev alltför sur. Bättre saker kan hända en lördag, hoppas det gjorde det sen!

  SvaraRadera
 4. Hos oss är det lika dant fast tvärt om, sambon har tvättat sönder min halsduk (500:-) + ett antal kragförstärkare + ett par manchettknapper av silver och bärnsten (1000:-) under senaste tiden, detta trots att jag försöker att hinna tvätta mina kläder själv pga tjejers tvättokunskap!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg