Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Panik gör ingen rik

Usch och fy och tvi! Börsnedgången är inte nådig dessa dagar. Vem är egentligen sugen på en månadssummering?

Vad är mönstret? Jag tycker det än en underlig situation, svår att tolka. En konjukturavmattning är visserligen i faggorna men det är ett ras utan like. Brända barn som skyr elden sedan sist? Nedgången kommer vara ett par månader, sägs det.

Nedgången påverkar både min fondportfölj och PPM, så klart. Så till den grad att jag nu funderar på att avvakta med månadens investering ett litet tag för att se vart det bärkar hän. Därefter kommer jag nog att pyttsa in mindre belopp lite mer frekvent än en gång per månad.

I år ligger jag -6% i PPM. 2007 slutade 18% upp. Jag tröstar mig med att jag åtminstone inte var i sämsta ligan förra året.

Enligt PPM:s pressmeddelande steg spararnas fondinnehav med 5,6% i genomsnitt under 2007. Premiesparfonden, som investerar medel från de sparare som inte gjort något aktivt val, steg med 4,7% under samma period.

Kommentarer

 1. Nej, jag skrev just om det på min blogg - Adsense är det enda som tröstar just nu, men jag håller ut med min strategi! Försöker sprida ut köpen så gott det går...

  SvaraRadera
 2. "Strength and honour" var ju devisen i Gladiator (jag läste ditt "Gladiatorinlägg")...

  "Tålamod och lugn" låter inte lika klatschigt, men det torde vara vad som gäller för oss småsparare... ;-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg